Mijn Visie en Missie

"It is easier to build strong children than to repair broken men" - Frederick Douglass

Mijn grootste inspiratiebron zijn kinderen.
Ik vind het heel bijzonder wat wij van kinderen kunnen leren.

Het is fascinerend om te zien hoe wijs ze zijn en hoe ze hun wijsheid op hun kinderlijke manier proberen door te geven. Dit doen ze door hun gevoel en emoties te laten spreken en ons op deze wijze een spiegel voor te houden. Helaas wordt dit niet altijd juist ontvangen in de maatschappij met als resultaat dat kinderen worden afgewezen en aan hun eigen gevoel gaan twijfelen. Want als je in een hokje wordt gestopt wat niet goed voelt, maar wel maatschappelijk is geaccepteerd, dan zal er wel iets niet goed met je zijn.

Kinderen leren hierdoor niet meer op hun eigen gevoel te vertrouwen en de kans bestaat dat ze het contact met hun ‘innerlijke ik’ kwijtraken. Hun balans is dan verstoord waardoor ze moeite hebben om te aarden en daardoor ‘veel in hun hoofd zitten’. Ze staan open voor allerlei prikkels door hun hoge bewustzijn. Ze nemen makkelijk energieën over van anderen omdat ze niet in hun eigen kracht staan. Ze hebben vaak diepe levensvragen.
Het vinden van antwoorden op deze levensvragen kan een lange zoektocht worden die zich voortsleept naarmate ze volwassen worden, met alle gevolgen van dien zoals:

  • Concentratieproblemen
  • Moeite met sociale contacten (verbinden)
  • Moeite met leren
  • Maatschappelijk onverantwoord gedrag
  • Alcohol misbruik
  • Drugs misbruik

Mijn passie is dan ook:

  • Kinderen te leren het contact met hun emotionele- en gevoelswereld te versterken, zodat ze op een natuurlijke manier in hun kracht kunnen staan en balans kunnen brengen in hun eigen leven en hun omgeving.
  • Volwassenen, die de verbinding met zichzelf kwijt zijn, inzicht te geven en opnieuw te verbinden met hun innerlijke wereld.

Wanneer kinderen op jonge leeftijd in verbinding staan met zichzelf en hun omgeving, zal het aantal psychische klachten drastisch verminderen.